Mental Coach/Life Coach

 

Als Mental coach/ Life Coach krijg ik vaak de vraag: wat is een coach en wat doe jij als coach voor mij? Ik leg dit hier uit en vertel wat je eraan hebt voor je persoonlijke ontwikkeling of die van anderen. Een aantal klanten zijn jou voorgegaan. Zij hebben meer succes, meer rust, meer geluk, meer balans, betere relaties, of meer vrijheid in het leven.

Door ( juiste)  keuzes te maken.

 

Coaching is synoniem voor alle soorten van begeleiding op het gebied van eigen ontwikkeling. Een coach is een begeleider die jou verder helpt om bepaalde doelen te bereiken. Doelen bereiken die je leven op orde brengen.

 


Als Mental Coach/ Life Coach richt ik mij op mensen in de privé sfeer als wel uit de zakelijke markt zoals ondernemers of executieves met persoonlijke problemen. Hierdoor ontstaan privé en ook op het werk soms knelpunten.

Het draait om drie levensvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik echt? Ik kijk naar het complete leven van jou als mens in je rol als bijvoorbeeld ondernemer en privé. Het doel van coaching is dan ook om het levensgeluk op alle gebieden te verhogen. Het kan gaan om grote problemen zoals een burn out, maar ook wanneer je alleen sturing nodig hebt in je leven.mental coaching/ Life Coaching gaat in de kern om:

  • Terugdringen van ziekteverzuim, burn-out preventie en burn-out herstel.
  • Omgaan met conflicten en verbeteren van communicatie met anderen.
  • Meer zelfvertrouwen en assertiviteit verhogen.
  • Effectiever leren omgaan met tijd, prioriteiten stellen en meer structuur aanbrengen.

 

 

5 redenen om met een mental coach aan de slag te gaan

  1. Een Mental Coach/ Life Coach geeft jou aandacht. Een Coach helpt je duidelijk te maken wat je echt wilt doen met je leven en helpt je een missie te vinden in het leven en concrete doelen te formuleren.
  2. Als Mental Coach/ Life Coach ben ik neutraal en ik breng inspiratie om je doelen te realiseren. Ik geef geen advies, maar laat je inzien dat je gelukkig wordt van het zelf maken van bewuste keuzes.
  3. Een Coach biedt een veilige afgebakende omgeving om je echt volledig te focussen en te concentreren op jouw persoonlijke doelen. Wat is de oorzaak van je probleem? Coaching sessies gaan alleen over wat jij wilt in het leven, niet wat anderen van jou willen.
  4. Een Coach is een vertrouwenspersoon die echt naar je luistert en zijn aandacht er volledig bij heeft. Coaching biedt een klankbord om al je dromen, twijfels en angsten mee te delen zonder dat hier over wordt geoordeeld en zonder dat je dit later terugkrijgt op een onaangenaam moment.
  5. Een Coach houdt je aan je eigen afspraken. Coaching zorgt ervoor dat je geen excuses kunt maken waarom je je dromen niet realiseert.

Een Mental Coach/ Life Coach is een investering in jouw persoonlijke ontwikkeling.  De toekomst, van jezelf en die van anderen.Wanneer we om advies vragen, willen we meestal niet dat ons verteld wordt welke optie we moeten kiezen. Wij zijn dan meestal op zoek naar begeleiding over hoe de we beslissing moeten benaderen.

Het beste advies specificeert niet wat we moeten doen. Het belicht blinde vlekken in ons denken en het verheldert onze prioriteiten. ( Grant).


Als Coach  Therapeut aangesloten bij:


Legitimatie is wettelijk verplicht voor therapie: neem voor het gesprek je paspoort (of een kopie) of identiteitskaart mee.

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk behalve als de wet dat voorschrijft.